JOGHURTBAN SÜLT CSIRKEMELL
2005.05.22. 17:32
JOGHURTBAN SÜLT CSIRKEMELL
/Fogyókúrás recept/
(mikrohullámon)
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csirkemell
- 2 dl joghurt
- 2 fokhagymagerezd
- só
- őrölt bors
- 1 mokkáskanál gyömbérpor
- 1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is)
- 1 késhegynyi kurkuma
|
|
 | Elkészítése: (Elkészítési idő: 15 perc + pácolás)
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.
Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.
Személyenként körülbelül 640 kJ/152 kcal-t tartalmaz.
|