Tavaszi burgonyaleves:
2005.05.30. 12:57
Tavaszi burgonyaleves:
Hozzávalók (4 főre): 75 dkg burgonya, 2 fej hagyma, 10 dkg kolbász, 20 dkg sárgarépa, 1+1/2 liter zöldségleves (kockából), 3 evők. vaj, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 dl tejszín, só, fehérbors, Worcester-szósz
|
|
Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát és a kolbászt szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A felhevített vajon megpirítjuk a hagymát és a kolbászt, majd kivesszük. A zsiradékon megpároljuk a burgonyát, felengedjük a levessel, felforraljuk, és fedő alatt, közepes tűzön 10-15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, és ferdén vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát összeturmixoljuk a levessel, hozzáadjuk a sárgarépát, és 5-7 percig főzzük. Behabarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, Worcester-szósszal ízesítjük. Végül belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldet, a hagymát meg a kolbászt. Petrezselyem zölddel díszítjük. /Elkészítési idő: kb. 1 óra, adagonként kb. 1970 joule-t (470 kalóriát) tartalmaz. / |
|