|
Menü |
|
| |
|
|
|
levesek |
|
Istenek levese
2005.05.23. 15:43
|
Hozzávalók:
2 evõkanál szójaszósz,
1 kávéskanál illatos szezámolaj,
1 újhagyma a zöldjével együtt,
1 csipetnyi só,
1 csipetnyi bors,
2 csipetnyi glutamát (elhagyható),
1 liter víz Vágjuk a hagymát tél cm-es karikákra. Az összes ízesítõt helyezzük meleg levesestálba vagy a vendégek csészéibe. Forraljuk fel a vizet, öntsük a levesestálba és tálaljuk. A leves elnevezése az eredeti kínai név pontos fordítása. Akkor készítik, amikor nincs idõ vagy lehetõség munkásabb levest csinálni. Tökéletesen megfelel valamely tartalmas fogás mellett (pl. mandarinpalacsinta-rolád, zöldséges rizs). A kínai étkezés szokásai szerint a fogások között legalább egyfajta leves szerepel, mivel evés közben nem isznak. Tartalmasabbá tehetõ bármilyen leveshez szokásosan felhasználható anyaggal. A zöldségeket keskeny csíkokra vágjuk és a levesbe tétel elõtt megpirítjuk. 1-2 tojás felhasználásával tojáslevesünk, ravioli hozzáadásával raviolilevesünk lesz. Néhány szelet tojás is remekül ízesíti. |
|
|
|
|
linkek |
|
| |
|
naptár |
|
2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
|