Csirkesaláta
2005.05.22. 17:16
CsirkesalátaHozzávalók:
4 személyre: 400 g csirkemellfilé, 250 g paradicsom, 200 g uborka, 200 g kukorica, 200 g zöldbab, 2 pohár tejföl, 40 g mustár, 40 ml olaj, petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom, borsikafű, só, tej az áztatáshoz
Elkészítés:
A csirkemellet befűszerezzük, sózzuk és tejbe áztatjuk kb. 1 órát. A zöldbabot és a kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük, hidegvízben lehűtjük, lecsepegtetjük. A megtisztított paradicsomot cikkekre, az uborkát pedig kb. 2 cm hosszú hasábokra vágjuk. A csirkemell szeleteket kivesszük a tejből és 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, olajjal kikent edényben átpirítjuk, fűszerezzük és kevés vizet aláöntve megpároljuk. Elkészítjük a dresszinget,tejfölt kikeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, borsikafűvel. A kihűlt húscsíkokat salátás tálba tesszük, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, ráöntjük a dresszinget lefedve 1-2 órát hűtőszekrénybe téve összeérleljük.
|