Balatoni töltött sertésszelet
2005.05.21. 21:12
Balatoni töltött sertésszelet
Itt most az eredeti receptet közlöm, sokan és sok web oldalon csak kivonatosan közlik. Ez a recept kb. 20 éve megjelent könyvemből származik.
Hozzávalók:
4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szőlő, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hússzeletre és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból, hústűvel összetűzzük. Olajban minden oldalát jól átsütjük.Eltávolítjuk a hústűt, hasáb vagy pirított burgonyával, kevés hercegnő burgonyát is adhatunk mellé és idénysalátákkal tálaljuk. A maradék olajban megpirítunk pár paradicsom szeletet, megszórjuk liszttel, és azonnal felengedjük kevés csontlével. Hozzá rakunk pár szem szőlőt és egy gerezd zúzott fokhagymát, és a pecsenyelevet kiforralva a hús mellé tálaljuk.
|