SPÁRGA DIÓVAL
2005.05.22. 17:36
Hozzávalók (4 személyre):
300 g spárga 300 g sárgarépa 300 g zárt gesztenyegombafej 200 g hosszú szemű fehér rizs 60 g dióbél 8 újhagyma 2 evőkanál földimogyoró-olaj 2, 2 dl zöldségalaplé 2 evőkanál szójaszósz 2 kávéskanál szezámolaj 1 evőkanál friss gyömbér 1 gerezd zúzott fokhagyma bors
A hagymát, a spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk és rövid darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és a gyömbért is, az utóbbit lereszeljük. A rizst megfőzzük, a dióbelet feldaraboljuk és enyhén megpirítjuk.
Hevítsük fel a földimogyoróolajat egy wokban vagy nagyméretű serpenyőben és kb. fél percig keverve pirítsuk benne a gyömbért, az összezúzott fokhagymát és az újhagymát. Utána adjuk hozzá a spárgát és folytassuk a pirítást kb. 2 percig. Ekkor keverjük bele a sárgarépát, és miután 2 percig pirítottuk, adjuk hozzá a gombát és folytassuk a keverve sütést még 2 percig. Engedjük fel az alaplével és a szójaszósszal, majd keverjük bele a főtt rizst. Fedjük le és mérsékelt tűzön, időnként megkeverve főzzük 5 percig, amíg a rizs jól átmelegszik. Adjuk hozzá a szezámolajat, szórjuk meg a dióval, és azonnal tálaljuk
|