saláták : Színes gyümölcssaláta narancslikőrrel |
Színes gyümölcssaláta narancslikőrrel
2005.05.21. 21:23
Színes gyümölcssaláta narancslikőrrelHozzávalók:
6 személyre: 1 doboz mandarinbefőtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szőlő, 100 g porcukor, 50ml cointreau
Elkészítés:
A mandarint szűrőben lecsepegtetjük. A narancsot és a grapefruitot vastagon meghámozzuk. A gerezdekről hegyes késsel leválasztjuk a hártyát. Közben felfogjuk a lecsepegő levét. A dinnyét félbevágjuk és kiszedjük a magját. A gyümölcs húsát gömbölyű kiszúróval (karalábévájóval) kivájjuk. A szőlőt megmossuk és lecsepegtetjük. A szemeket félbevágjuk, szükség szerint kimagozzuk. Valamennyi előkészített gyümölcsöt tálba rakjuk, és óvatosan összekeverjük. A porcukrot feloldjuk a felfogott gyümölcslében és a Cointreau-ban (narancslikőr), a gyümölcsre öntjük, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A salátát min 60 percig érleljük a hűtőszekrényben. Gyümölcssalátát kedvünk szerint készíthetünk a szezon gyümölcseiből. Cukor helyett mézzel is édesíthetjük.
|