|
Menü |
|
| |
|
|
|
levesek |
|
Zölsdéges csirkeleves
2005.05.23. 15:45
|
Zöldséges csirkeleves Hozzávalók (6 személyre):
7,5 dl szárnyasleves
25 dkg csirkehús
6 illatos gomba
6 db vízigesztenye
5 dkg sütõtök
5 dkg füstölt sonka
petrzselyemzöld
bors
só Elkészítés: Ázassuk a gombát 20 percre langyos vízbe. Eközben vágjuk a csirkehúst kockákra, a megtisztított vízigesztenyét pedig négyfelé. Hámozzuk meg a tököt, tisztítsuk ki, és vágjuk egy cm-es kockákra. Vágju össze a sonkát, és szedjük leveleire a petrezselymet. Egy lábosban forraljuk fel a levest. Csöpögtessük le és tisztítsuk meg a gombát, vágjuk kis darabokra. Keverjük a levesbe a gombát, a húst, a vízigesztenyét és a tököt. Forraljuk fel, habját leszedve forraljuk 20-25 percig, míg a tök meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük bele a sonkát. Csészében vagy tálban petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Az étel vízigesztenye nélkül is elkészíthetõ. |
|
|
|
|
linkek |
|
| |
|
naptár |
|
2024. Május
H | K | S | C | P | S | V | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
|
| | |
|
|