Bundázott csirke pekingi módra
2005.05.23. 15:35
Bundázott csirke pekingi módra
Hozzávalók (4-6 személyre):
75 dkg csirkehús,
3 evõkanál szójamártás,
1 evõkanál rizspálinka,
fél kávéskanál feketebors,
4 újhagyma,
1 tojás,
5 evõkanál kukoricaliszt,
2 evõkanál búzaliszt,
olaj a sütéshez
Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élû kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyõben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fûszeres szezámmártás kíséretében.
|