|
Menü |
|
| |
|
|
|
levesek |
|
Dióleves
2005.05.23. 15:42
|
Hozzávalók:
Harminc deka dió,
Négy evõkanál cukor (lehetõleg porcukor),
Tíz deka rizsliszt vagy kukoricaliszt Elõkészítés: a diót rövid idõre forrásban lévõ vízbe rakjuk, ezt követõen könnyen leszedhetjük a héját. Porrá õröljük, majd felöntjük háromnegyed liter vízzel. Fõzés: a keveréket negyven percen át fõzzük kis lángon. Megszûrjük, majd hozzáadjuk a cukrot, rizslisztet, további két és fél deci vizet. Állandóan kevergetve fölforraljuk, és további fél órán át egészen kis lángon, vagy alátéten fõzzük. Kompóttal díszítve tálaljuk. Ez a különleges ízû leves olyasféle, mint a nálunk ismeretes gyümölcslevesek. Akár forrón, akár jéghidegen fogyaszthatjuk, egyre kell csak vigyáznunk: fõzés közben ne sûrûsödjék be, mártásszerûen. (No persze, azért arra sem árt vigyázni, nehogy túl sokat együnk belõle, mert nem marad hely másnak.)
| |
|
|
|
linkek |
|
| |
|
naptár |
|
2024. Június
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
|
| | |
|
|