Acerolás gyümölcssaláta
2005.05.21. 21:21
Acerolás gyümölcssaláta Hozzávalók:
4 személyre: 200 g papaya, 200 g eper , 200 g kiwi, 200 g banán, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentős mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermő gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!) 2 ek. akácméz.
Elkészítés:
A kimagozott papayát, és a többi megtisztított gyümölcsöket vágjuk kockákra. Keverjük el az acerolalevet mézzel. A gyümölcsöket óvatosan keverjük össze egy tálban, majd öntsük le az acerolás öntettel. Fogyasztásig lefedve hidegen tároljuk.
|