|
Menü |
|
| |
|
|
|
levesek |
|
Tésztaleves
2005.05.23. 15:45
|
Tésztaleves | |
Hozzávalók:
Egy csirkemell,
Egy kis fej hagyma kockára vágva,
Egy csomag snidling, vagy zöldhagyma zöldje, fölaprítva,
Maréknyi zöldborsó,
Tíz deka gomba, csíkokra vágva,
Egy nagyobb sárgarépa, vékony csíkokra vágva,
Egy gyökér vékony csíkokra vágva,
Két kanál kukoricaliszt,
Két kanál szójaolaj,
Fél kanál koriander és ánizs,
Fél csomag petrezselyem,
Egy adak hosszúra meghagyott makaróni Elõkészítés: fölszeleteljük, összevagdaljuk a hozzávalókat, az ánizst és a koriandert borsdarálóval ledaráljuk, vagy simán összenyomjuk, egy deci vízben kb. tíz percig fõzzük, majd leszûrjük. Fõzés: másfél liter vízben feltesszük fõni a csirkehúst, répát, gyökeret, hagymát, snidlinget. Beleöntjük a szóját, ha még szükséges, sózzuk. Amikor a hús félig megfõtt, beletesszük a megvágott petrezselymet, borsót, még késõbb a makarónit. Ekkor öntjük bele az ánizs és koriander illatú fûszerlevet is. Amikor csaknem egészen kész, beletesszük a gombát, hogy ne legyen teljesen puhára fõtt, némileg ropogós maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, fölforraljuk. Tálalás elõtt kivesszük a levesbõl a csirkemellet, lefejtjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd visszarakjuk. |
|
| |
|
|