|
Menü |
|
| |
|
|
|
húsételek |
|
Csípõs borsos steak
2005.05.23. 15:46
|
Hozzávalók:(6 személyre)
1,25 kg bélszín,
1 kávéskanál õrölt gyömbér,
4 evõkanál szójamártás,
4 evõkanál sherri,
2 evõkanál cukor,
fél kávéskanál só,
1 evõkanál hol sin-mártás,
1 evõkanál frissen darált bors,
1 késhegynyi chilipaprika,
5 evõkanál olaj. Elkészítés: Vágjuk rostirányban 5 X 3 X 3 cm-es szeletkékre a húst. Keverjük össze a szójamártást, a sherrit, a cukrot, a sót, a hoi sin- mártást, a gyömbért, a borsot és a paprikát. Pácoljuk ebben a lében 1 óra hosszat a húst. Ekkor adjunk a páchoz 1,5 evõkanál olajat és pácoljuk még fél órán át. Jókora serpenyõben hevítsük fel a megmaradt olajat, tegyük bele a húst és a páclét. Közepes hõfokon, állandó kevergetéssel fõzzük 9-10 percig. Emeljük ki a húst és vágódeszkán szeleteljük egészen keskeny (0,5 cm-es) csíkokra. Tálalóedényen úgy rendezzük el a hússzeletkéket, mint a halat szokás, és a megmaradt mártással öntözzük meg. Forrón tálaljuk. |
|
| |
|
|