|
Menü |
|
| |
|
|
|
húsételek |
|
Diétás marha
2005.05.23. 15:46
|
Hozzávalók:(4 személyre)
50 dkg hátszín vagy bélszín,
3 evõkanál szójamártás,
1 evõkanál ötfûszer-keverék,
1 evõkanál méz,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál borecet;
A mártáshoz:
3 evõkanál szójamártás,
1 evõkanál citromlé,
1 kávéskanál cukor vagy olvasztott méz,
1 kávéskanál csípõs pirospaprika,
1 gerezd jól összetört fokhagyma. Elkészítés: Keverjük jól össze a mártás anyagait, ha túl sósnak találjuk, tegyünk bele több citromlevet. Vágjuk a színhúst 2 cm élû kockákra. A mártásnál felsorolt alapanyagokon kívül szereptõ ízesítõket keverjük alaposan össze, és áztassuk bele a húst 1 órára. Vágjunk 20 X 20 cm-es alumíniumfólia-darabokat. Helyezzünk mindegyikre 9 gyengén meglisztezett húskockát 3 X 3-as négyzetben. Boríték formájúra hajtsuk fel úgy, hogy a széleket megnyomkodva teljesen zárt legyen. Hevítsük fel a sütõt. Helyezzük vaslapra a „borítékokat, és legfeljebb 6 percig pároljuk a húst. |
|
| |
|
|