Gombás mártás húsokhoz:
2005.05.30. 13:12
Gombás mártás húsokhoz:
Hozzávalók: 3 ek. vaj 0,5 kg szeletelt champignon gomba 2 fej finomra vágott hagyma 2 szál finomra vágott petrezselyem 1 kiskanál szurokfű 1 pohár száraz fehérbor 1,5 pohár marhahúslé 2 ek. sűrített paradicsom 1,5 ek. kukoricaliszt 3 ek. hidegvíz 3 ek. zsíros tejföl só bors |
|
Elkészítés: Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurokfüvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, így nagy lángon 4 percig főzzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig főzzük. Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vízzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig főzzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is. Húsokkal tálaljuk. |
|