Habcsókos ribizlis lepény
2005.05.21. 21:24
Habcsókos ribizlis lepényHozzávalók:
kb . 20 darabhoz 3 tojás 150 g cukor, 1 ek. vaníliás cukor, 250 g liszt, 2 tk. sütőpor, 50 g vaj, 5 ek. tej, csipet só, 1000 g piros ribizli, 200 g cukor,
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tésztához a tojássárgákat 3 ek. forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a 150 g cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A vajat felolvasztjuk, és langyosan, a tejjel meg a liszttel a tojásmasszához adjuk. A sütőt 200 fokra felhevítjük. A tepsit jól kivajazzuk. A tésztát egy kenőkés segítségével elsimítjuk. A tésztát kb.15 percig elősütjük. A ribizlit megmossuk, leszárítjuk és egy villával leszemezzük. A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, apránként hozzákeverjük a 200 g cukrot, majd az egészet lazán összekeverjük a ribizlivel. A sütő hőmérsékletét 150 fokra mérsékeljük. A habmaszszát a süteményre kenjük, és a sütő középső részére helyezve további 15-20 percig sütjük, vagyis inkább szárítjuk. A kihűlt sütit 20 darabra vágjuk.
|