|
Menü |
|
| |
|
|
|
levesek |
|
Sertéspacal-krémleves
2005.05.23. 15:44
|
Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg sertéspacal (tisztítva)
5 dkg zöldség-erõleves
10 dkg brokkoli
1 nagy fej hagyma
4 szelet sonka
1,5 evõkanál sertészsír
1,2 dl tejszín
1,5 kávéskanál só
6 bambuszrügy (elhagyható)
1,5 evõkanál kukoricaliszt
fél kávéskanál ötfûszer-keverék Elkészítés: Tegyük a pacalt 5 percre forrásban lévõ vízbe. Utána tegyük 30 percre hideg vízbe. Vágjuk egészen apró darabokra. A brokkolit fõzzük 3 percig forró vízben. A hagymát 8-10 szeletre vágjuk, a sonkát pedig apró kockákra. A hagymát zsírban sütjük 3-4 percig. A hagymát kivesszük és az edénybe rakjuk a levest, a tejszínt, a sót, a bambuszrügyet, a brokkolit, a sonkát, a pacalt és a fûszerkeveréket. Forraljuk fel. Ezután csökkentsük a tüzet és fõzzük 5-6 percig. Keverjük el 3 evõkanál vízben a kukoricalisztet, adjuk a leveshez és kevergessük, míg meg nem sûrûsödik. |
|
| |
|
|