Sült durbincs hagymával és paradicsommal
2005.05.21. 20:22
Sült durbincs hagymával és paradicsommal
Hozzávalók: 1 db kb. 1,2 kg-os rózsaszínű durbincs 1 fej vöröshagyma 300 g koktélparadicsom egy kis ág rozmaring egy csipet oregano 1 dl fehérbor 2 evőkanál Bertolli Robusto olívaolaj só bors
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, nem túl vékony szeletekre felvágjuk, egy evőkanál olajban megpirítjuk, kevés sót és a rozmaringleveleket hozzáadjuk és gyenge lángon, lefedve 10 percen át pároljuk. A vöröshagymát egy tűzálló tálba tesszük, a félbevágott kis paradicsomokat ráterítjük, sóval és oregánóval ízesítjük, majd a megtisztított halat is rárakjuk. A fehérborral és a maradék olajjal megöntözzük, borssal bőségesen megszórjuk, majd a 200° C fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Egy jó tanács:
Tegyünk a hal hasába egy félbevágott fokhagymagerezdet és rozmaringleveleket.
Adag: 4 személyre
Idő: 10 perc
Főzési idő: 40 perc
|