Hawai paradicsomleves:
2005.05.30. 12:58
Hawai paradicsomleves:
Hozzávalók (4 főre): 1 csirkemell (csonttal együtt kb. 25 dkg), 1 liter tyúkhúsleves (kockából is készülhet), 2 szál póréhagyma, 1 kis doboz (580 ml) ananászkonzerv, 1 doboz (850 ml) hámozott és 25 dkg friss paradicsom, 4 eőok. olaj, só, bors, chilipaprika, Tabasco-mártás, a díszítéshez petrezselyem zöld
|
|
Elkészítés: A megtisztított, megmosott pórét vékonyan felkarikázzuk, és a forró olajon 1 percig pároljuk. A megmosott csirkemellet szárazra töröljük, a póréhoz adjuk és megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, majd kis lángon 15 percig főzzük. Közben az ananászkonzervet lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A konzervparadicsomot a levével együtt össze turmixoljuk. A friss paradicsomot a gömbölyű felén kereszt alakban bevagdossuk, forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. A húsát cikkelyekre vágjuk. A húst az ananásszal és a feldarabolt friss paradicsommal együtt visszatesszük a levesbe, majd kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, chili paprikával és néhány csepp Tabasco-mártással fűszerezzük. Petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. /Elkészítési idő: kb. 1 óra, adagonként 1390joule-t (330 kalóriát) tartalmaz. / |
|