Ananászos csirkemell:
2005.05.30. 13:03
Ananászos csirkemell:
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell 1/4 kg-os ananász konzerv 2 dkg vaj 2 szelet sajt só gyömbérpor |
|
Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük és két darabba vágjuk. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tűzálló tálra helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, lefedjük 1-1 szelet sajttal és 5-6 percig sütjük még. Petrezselymes rizzsel tálaljuk |
|