Fűszeres krémleves
2005.10.31. 09:17
HOZZÁVALÓK: 50 dkg tejszínes krémsajt 4-4 evőkanál friss kapor és snidling 2 evőkanál friss tárkony1-1 evőkanál friss koriander- és mentalevél 1 gerezd fokhagyma 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz őrölt borssó A díszítéshez
petrezselyemlevél
ELKÉSZÍTÉS
A friss zöldfűszereket leöblítjük, és finomra vágjuk. Salátástálban alaposan összekeverjük a krémsajtot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a jegesre hűtött vizet, addig, amíg sűrű levest kapunk. Ha nem elég a megadott vízmennyiség, kanalanként adjunk hozzá még vizet. Lefedjük, és egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, ha szükséges, utófűszerezzük, és jegesre hűtött leveses csészékbe töltjük. Petrezselyemlevelekkel díszítjük, és hidegen tálaljuk.
Színesebb lesz a leves, ha néhány szem retket reszelünk bele. A fűszereket kényelmesen felapríthatjuk konyhai ollóval.
Ha folyékonyabb levesre vágyunk, a fele krémsajtot helyettesítsük kaukázusi kefirrel.
|