1 fej fehér vagy lila káposzta 1 kg burgonya 1 kg darált sertéshús 1 fej vöröshagyma 1-2 szegfűszeg 1-1 csokor kakukkfű és petrezselyem 1-2 babérlevél só őrölt bors szerecsendió 6 dkg vaj 1 mogyoróhagyma 1 gerezd fokhagyma 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zsír 2 tojás 5 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
A szegfűszeget a hagymába szúrjuk. A káposztát megmossuk, torzsáját kivájjuk, vékonyra reszeljük, és lobogó sós vízben a hagymával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a babérlevéllel 20 percig főzzük. A húst a vaj harmadában megpároljuk, közben villával folyamatosan mozgatjuk, hogy ne álljon össze. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a tojásokat és a vágott petrezselymet. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a vaj másik részével pürét készítünk belőle. Amikor a káposzta megfőtt, lecsöpögtetjük, és a zsírban jól átforgatjuk. Római vagy jénai tálat vajjal kikenünk, és rétegenként belerakjuk a káposztát, a húst és a burgonyapürét. A reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk, és sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.