Burgonygombóc virslivel töltve
2005.05.21. 20:29
kg burgonya 10 dkg virsli 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez 8 dkg reszelt sajt 2 tojássárgája 1 csipet szerecsendió 1 evőkanál ételízesítő A panírozáshoz: 1 csésze liszt 2 tojás 1 csésze zsemlemorzsa
|
|
Előkészítés: A burgonyákat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és 30 perc alatt puhára főzzük. Közben lehúzzuk a virsli héját, feldaraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A burgonyákat még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. 4. Lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, panírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznevőkanál Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.
|
|