Leves sült zöldségekből
2005.05.21. 20:32
Leves sült zöldségekbőlHozzávalók:100 ml olíva olaj 1 db kisebb méretű sütőtök 2 db sárgarépa 1 db pasztinák 1 db petrezselyem gyökér 2 db kisebb póré hagyma 1 db vöröshagyma 3 db babérlevél 4 szál kakukkfű 3 szál rozmaring só, bors A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel és tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg az olíva olajjal, adjuk hozzá a babérlevelet, morzsoljuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet. Keverjük össze, majd az egészet borítsuk egy nagy tepsibe. Érdemes a tepsi aljára egy sütőpapírt tenni, így ne ragad majd le. Tegyük 180-190 fokos sütőbe és pirítsuk 40-50 percig. Ha elkészült, tegyük egy nagy fazékba, öntsünk rá 2-3 liter zöldség levet vagy vizet és 2-3 darab zöldségleves kockát, sóval és őrölt borssal ízesítsük. Főzzük 10 percig, majd utána vegyük ki belőle a babérlevelet és kézi mixerrel pürésítsük. Forrón leveses tálkákba tálaljuk, tetejét díszíthetjük kevéske tejföllel és friss kakukkfűvel.
|