Krumplispogácsa sajttal töltve
2005.05.21. 20:46
Krumplispogácsa sajttal töltveHozzávalók:
600gr krumpli, 10gr élesztő, 100ml tej,350gr liszt 2 db tojás, 30gr só 250gr reszelt sajt (többféle),köménymag a diszitéshez
Elkészítés:
A kruplit megmossuk, majd sós vízben megfőzzük.Leszürjük , megtisztítjuk a héjától és melegen áttörjük, majd félretesszük.Langyos tejben felodjuk az élesztőt 2 ek. lisztet keverünk hozzá és megkelesztjük.Majd összegyúrjuk a krumplival, 250gr liszttel, vajjal, csipetnyi sóval és 1db tojással.( ha a tészta lágy akkor adunk hozzá lisztet, ha kemény akkor langyos tejet)Hagyjuk kicsit kelni,utána lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle.3-4 lapot egymásra rakunk a lapok közepére reszelt sajtot teszünk majd összenyumjuk a széleit és formás szaggatóval formát adunk neki. megkenjük a tetejét felvert tojással sajttal és köménymaggal díszitjük. Előmelegített sütöben közepes hőfokon szép aranybarnára sütjük.Sokkal finomabb lesz a tészta ha a tejben 1 ek. savóport feloldunk!
|