Rizses finomságok : Baconszalonnával burkolt szűzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel |
Baconszalonnával burkolt szűzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel
2005.05.21. 21:08
Baconszalonnával burkolt szűzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel
Aranykorona Vendéglő receptje Balatonfüred
Hozzávalók:
4 személyre: 45 dkg szűzérme ˇ 15 dkg baconszalonna ˇ só ˇ őrölt gyömbér ˇ durvára őrölt Kotányi bors fűszerkeverék ˇ olaj. A mártáshoz: 40 dkg besamel mártás ˇ 20 dkg Bakony camembert sajt ˇ friss rozmaring ˇ só ˇ őrölt bors. A rizshez: 40 dkg rizs ˇ só ˇ 1 ek. sáfrányos szeklice ˇ kevés olaj
Elkészítés:
A szűzérméket 5 dkg-os szeletekre vágjuk, fűszerezzük, szalonnaszeletekkel körbetekerjük, megtűzzük, megsütjük, és utána a borsfűszerkeverékkel megszörjuk. A forró besamelmártáshoz adjuk az apró kockára vágott sajtot és a fűszereket. Vigyázzunk, hogy a sajtkockák ne olvadjanak teljesen szét? A rizst megpirítjuk, a szokott módon megfőzzük. Belekeverjük a szeklicét, majd fedő alatt pár percig pihentetjük. A húst a rizzsel és a mártással ízlésesen tálaljuk. Az étel mellé 2000-es évjáratú Balatonszőlősi Chardonnay Barrique bort ajánlunk.
|