Mustáros szelet
2005.05.21. 21:16
Mustáros szeletHozzávalók:
4 személyre: 4 szelet, kicsontozott sertéshús (karaj, comb, tarja), 1 pohár tejföl, 100 g reszelt sajt, 4 ek.mustár, 4 gerezd fokhagyma, grill fűszer, ételízesítő, liszt, étolaj.
Elkészítés:
A kikloppfolt hússzeleteket fűszerezzük, ételízesítővel megszórjuk. A fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk, forró olajban megfuttatjuk, majd a húst, liszbe forgatjuk, és mindkét oldalát elő sütjük.Az elősütött hússzeleteket jénai tálba rakjuk, ráöntjük a fokhagymás olajat és kb. 150 ml vízet. Minden szelet húsra egy-egy ek. mustárt kenünk, majd ételízesítővel összekevert tejföllel meglocsoljuk, végül reszelt sajttal megszórjuk. A tálat alufóliával befedjük és forró sütőbe tesszük.15 percig sütjük, ezután a fóliát leszedjük. Szép pirosra sütjük. Kukoricával dúsított rizzsel tálaljuk.
|