Finomfőzelék
2005.05.21. 21:17
FinomfőzelékHozzávalók:
250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítő, citromlé
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vajon megdinszteljük, a megtisztított apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, félig puhára pároljuk, ezután beletesszük a zöldborsót, és pár percig tovább pároljuk. Majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesitjük kristálycukrral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük, ha a zöldség megfőtt, belekeverjük a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítunk 2 evőkanál lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük a tűzről lehúzva. A rántással mégegyszer össze forraljuk. Citromlével ízesítjük,és finomra vágott kaporlevéllel megszórva tálaljuk.
|