Karalábéfőzelék
2005.05.21. 21:18
KaralábéfőzelékHozzávalók:
400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítő.
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, negyedekbe majd metéltre vágjuk. 25g zsíron megdinszteljük a megtisztított apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsenge karalábélevelet. Rátesszük a karalábét, félig puhára pároljuk, majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesitjük cukorral, sóval, ételízesitővel, és fedő alatt puhára főzzük. Forró zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a vizzel elkevert tejföllel. Berántjuk a főzeléket és jól kiforraljuk. Esetleg ha sürű akkor higithatjuk tejszinnel vagy tejjel.
|