Zöldbabfőzelék
2005.05.21. 21:20
ZöldbabfőzelékHozzávalók:
4 személyre 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma , só, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt , pirospaprika, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük, végüket egyenként levágva leszálkázzuk, vagyis a középen hosszában húzódó rostszálat lehúzzuk. A már szálkátlan babot 2 centis darabokra vágjuk, és lábasba tesszük. 500 ml vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Világosbarna rántást készítünk, tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, vizzel kikevert tejföllel azonnal felengedjük. A bab forró levéből egy merőkanálnyit belemerünk, simára keverjük, és a babra öntjük, pár percig kevergetve forraljuk, ezalatt a főzelék kellően besűrűsödik. Cukorral, ecettel ízesítjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
|