Limonádék
2005.05.21. 21:29
Limonádék
Általában háromféle limonádét készítenek: alkoholmentest, mérsékelt alkoholtartalmút és alkohollal készült limonádét, melyeket forrón, vagy hidegen fogyasztanak. A limonádék a legüdítőbb és legkedveltebb italok közé tartoznak. Elnevezésük a citrom olasz nevéből (limone) származik. Ne csak kellemes ízükre, hanem tetszetős külsejükre is törekedjünk. Ízüket különféle adalékokkal tehetjük változatossá, kiegészíthetjük például gyümölcslevekkel, díszítésül citrom- vagy narancskarikát használhatunk. A legízletesebb limonádékat a málnalé citromlével, a málnalé ribiszkével, a citromlé pedig szamócalével,limettlé pedig gyömbérsziruppal adja. Készítésekor hűtött ivóvizet vagy szódavizet (ásványvizet) használjunk. Kiváló limonádét készíthetünk ízesített cukorszörpökből is, és így rengetegféle ízhatást érhetünk el, Az ily módon készült italokat csekély mértékben tanácsos édesíteni, mert ha nagyon édesre készítjük, nem oltják a szomjúságot. Felszolgálás előtt mindenképpen hűtsük le az italt, a pohárba jégkockákat is rakhatunk, és ne feledkezzünk meg a szívószálról sem. A limonádékat rövid szárú magas, vagy talp nélküli poharakba töltsük, melyeket karikára vágott, porcukorral behintett citrommal vagy naranccsal, coctail cseresznyével díszíthetünk. MOTTÓ: Ha az élettől csak citromot kapsz, adj hozzá egy kis édesítőt és készits belőle limonádét!Máris szebb a napod!
|