Diós mazsolás kalács
2005.05.22. 12:41
Diós mazsolás kalácsHozzávalók:
100 g vaj l40 g cukor 4 tojássárgája 140 g darált dió 100g csokoládé lereszelve 60 g mazsola 6O g liszt A késhegynyi sütőpor olaj a tepsi kikenéséhez liszt a hintéshez
Elkészítés:
A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük, majd állandóan kevergetve egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. Sima krémet keverünk belőle. Ezután beletesszük a darált diót, az apróra reszelt csokoládét meg a megtisztított, megmegmosott, megszárított mazsolát. Az átszitált liszttel eIkeverjük a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A krémhez óvatosan, állandóan kevergetve, felváltva adagoljuk a lisztet és a habot. Keskeny tortasütő formát (őzgerincformát) kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, a beleöntött tésztát 175 °C-ra melegített sütőben mintegy 25-30 percig sütjük. Amikor megsült, óvatosan kiborítjuk és kihütjük. Megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk csokoládémázzal. A csokimáz elkészítési módja: 100 g csokoládét 2 ek. tejjel együtt gőz felett megpuhítunk, kevés olajat keverünk el vele, és a kalácsra öntjük. Feldarabolásával várjunk, amíg a csokoládémáz megszilárdul.
|