Karnevál rudacskák
2005.05.22. 12:42
Karnevál rudacskákHozzávalók:
4-5 személyre: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 db tojás, csipet só, 6 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál tej, reszelt citromhéj, olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel megfuttatjuk. A vajat a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet közepes méretű tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, rumot és a reszelt citromhéjat, a tojásokkal habosra kevert vajat és végül a tejbe futtatott élesztőt. Ezeket az anyagokat összegyúrjuk és 1-2 órát meleg helyen letakarva pihentetjük. Ezután a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 1 cm széles, 5-6 cm hosszú rudacskákat vágunk belőle. A rudacskákat megcsavarjuk, forró olajban kisütjük. Porcukrozva tálra tesszük és eperdzsemmel tálaljuk.
|