epres tortácska
2005.05.22. 12:42
epres tortácskaHozzávalók:
8db-hoz: 3db tojásfehérje, 200 g cukor, citromlé,500 g apró eper, 25 g étcsokoládé, 250 ml tejszín, 1 ek. vaniliás cukor.
Elkészítés:
Keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, úgy hogy a kanál megálljon benne. Apránként hozzáadva a cukor háromnegyed részét, majd a citromlevet, addig verjük, amíg kemény és fényes nem lesz. Ezután apránként hozzáverjük a maradék cukrot is. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és ceruzával körberajzolunk egy söröspoharat nyolcszor. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a habmasszát, és a papíron telespricceljük a köröket ügy, hogy pereme is legyen a keletkező kosárkának. Hideg sütő középső részére toljuk a tepsit, és 80-100 °C fokon 2 órán át szárítjuk a habkosárkákat. Ezután a papírról övatosan levesszük Közben az epret megmossuk. leszáritjuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, a csokoládét megreszeljük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a csokoládéval óvatosan öszszekeverjük. A csokoládés habos krémet beletöltjük a habkosárkába és belenyomkodjuk a megfelezett eperszemeket.
|