Gyümölcsös mascarpone
2005.05.22. 17:13
Gyümölcsös mascarponeHozzávalók:
4 személyre: 500 g mascarpone, 2 ek. cukor, 2 tk. vaníliás cukor, 1 ek. málnalikőr, 250 g málna, 125 g szeder, 125 g piros ribizli, 250 g áfonya, 2 ek. fekete ribizlizselé, 40 ml ribizliszörp, 1 narancs leve, 40 g aprított pisztácia, 1 ek. porcukor
Elkészítés:
Kézi robotgéppel laza krémmé verjük a mascarponet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a likört, majd négy pohárba töltjük. Kiválogatjuk a málnát és a szedret. A ribizlit és az áfonyát óvatosan leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A ribizlit villával leszemezzük. A zselét simára keverjük a ribizli- és a narancslével, majd lazán a gyümölcsbe forgatjuk. Körülbelül 30 percig érleljük. A gyümölcsöt a páclével együtt a krém tetejére osztjuk. Pisztáciával megszórva és porcukorral meghintve tálaljuk.
|