Fantáziasaláta
2005.05.22. 17:17
FantáziasalátaHozzávalók:
4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, őrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, ˝ limett
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, konyhai papirtörlőn leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A konzerveket lecsurgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A spárgát cukros sós vízben megfőzzük, kihűtjük, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra vágjuk. Az ecetet, cukrot, balzsamecetet, limettet elkeverjük 1,5 dl vízzel, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, belekeverjük a finomra vágott kaprot. Az összevágott anyagokat keverőtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirított zsemleszeleteket adhatunk hozzá.
|