Szőlősaláta
2005.05.22. 17:18
SzőlősalátaHozzávalók:
4 személyre: 400 g fehér szőlő, 50 g dióbél, 0,3 dl sherry, 1 db limet leve, 20 g porcukor, késhegynyi só, pár csepp dióolaj, ha nincs jó helyette a diólikőr, 10-15 szem piros bors
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, vigyázva, hogy ne nyomjuk meg a szemeket. A dióbelet és a piros borsot durvára vágjuk. A porcukrot, a limettlével, a sóval, a likőrrel, és a darabolt dióval jól összekeverjük. Kb. fél liter vizet felforralunk, és pár másodpercre a leszemezett szőlőt beletesszük, leszűrjük, és hideg vízzel rögtön lehűtjük. A lehűtött szőlőt az elkészített öntethez adva lazán összekeverjük, poharakba adagoljuk, tetejét megszórjuk a durvára tört piros borssal, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
|