Italok : Mentás őszibarackital mézzel |
Mentás őszibarackital mézzel
2005.05.22. 17:21
Mentás őszibarackital mézzelHozzávalók:
4 italhoz: 4 szem őszibarack, 1 cs. menta, 1 citrom leve, 3 ek. savópor (kb. 50 g), 2 ek. méz, 1/2 tk. őrölt kardamom
Elkészítés:
Leöblítjük az őszibarackot és a mentát. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. Lecsipkedjük a menta levelét. Fél őszibarackot kockákra vágunk és elkeverünk 1 teáskanál citromlével. A maradék citromlét és őszibarackot a mentával pürévé törjük. Hozzáadjuk a savót, és hideg vízzel 1 liternyire felhígítjuk. Mézzel és kardamommal ízesítjük. Az italt négy pohárba töltjük és belerakjuk a kockákra vágott őszibarackot. Mentával díszítjük.
|