MÜZLIKEKSZ
2005.05.22. 17:26
Hozzávalók 30 darabhoz:
- 12 dkg vaj
- 50 dkg ropogós müzli
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 10 dkg méz
- fél csomag sütőpor
- 5-6 dkg dió vagy mogyoró
|
|
|
Elkészítése:
A vajat lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a mézet, a sütőport meg a durvára vágott diót is beledolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kb. 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatót ráillesztünk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk róla. A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C-on) 10-12 percig sütjük.
Jó tanácsok:
Jól záródó fémdobozokban két hétig is eláll.
Kókuszos ízű, epres ízű, csokoládés ízű, áfonyás ízű, fahéjas-almás ízű vagy mézes ízű ropogós müzlivel egyaránt készíthetjük.
A kekszeket olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, de az is jó, ha csak díszítésképpen csurgatunk rá.
Elkészítési idő: 50 perc Energiatartalom: adagonként körülbelül 448 kJ/107 kcal
|