kalóriatáblázat
2005.05.22. 17:28
GABONAMAGVAK ÉS ŐRLEMÉNYEK (100g/Kcal) |
|
|
Búza (mag) (teljes búzaliszt) |
347 |
Búzadara |
349 |
Búzaliszt (főző, rétes) |
375 |
Kukoricaliszt, -dara |
356 |
Rizs (hántolt, fényezett) |
353 |
Zsemlemorzsa |
351 |
|
|
|
HÜVELYES MAGVAK, ŐRLEMÉNYEK (100g/Kcal) |
|
|
Bab (száraz) |
338 |
Borsó (sárga) |
321 |
Lencse |
342 |
Szójaliszt (extrahált, zsírtalanított) |
336 |
Szója (granulátum, kocka) |
451 |
Szója (extrudált teljes őrlemény) |
480 |
|
|
|
|
|
TÉSZTÁK (100g/Kcal) |
|
|
Száraztészta, fehéráru |
386 |
Száraztészta, 2 tojásos |
389 |
Száraztészta, 4 tojásos |
392 |
Száraztészta, 8 tojásos (házi készítésű) |
400 |
|
|
|
|
|
KENYEREK (100g/Kcal) |
|
|
Alföldi kenyér |
250 |
Bakonyi barna kenyér |
249 |
Erzsébet kenyér |
246 |
Fehér kenyér (házi jellegű) |
255 |
Félbarna kenyér |
246 |
Graham kenyér (búza) |
272 |
Kukoricapelyhes kenyér |
243 |
Rozskenyér |
261 |
|
|
|
|
|
PÉKSÜTEMÉNYEK (db/Kcal) |
|
|
Kétszersült, édes (Hóvirág) |
398 |
Kétszersült, sós (Hóvirág) |
414 |
Kifli, sós v. tejes |
133 |
|
|
|
|
|
KELT, HAJTOGATOTT, TÖLTÖTT PÉKSÜTEMÉNYEK (db/Kcal) |
|
|
Briós, kicsi |
170 |
Diós csiga |
239 |
Kakaós csiga |
256 |
Kalács, fonott |
724 |
Képviselőfánk (töltetlen) |
552 |
Perec |
122 |
Pogácsa, vajas (sós) |
204 |
Pogácsa, tepertős |
204 |
Zsemle |
279 |
|
|
|
|
|
ZÖLDSÉG- ÉS FŐZELÉKFÉLÉK (100g/Kcal) |
|
|
Bimbós kel |
51 |
Brokkoli |
24 |
Burgonya, nyári |
88 |
Burgonya, téli |
94 |
Céklarépa |
31 |
Cikória |
17 |
Cukkíni |
32 |
Fejes saláta |
17 |
Fekete gyökér |
47 |
Fokhagyma |
137 |
Karalábé |
39 |
Karfiol |
30 |
Káposzta, fejes |
32 |
Káposzta, fejes, nyári |
67 |
Káposzta, vörös |
32 |
Kelkáposzta |
35 |
Kínai kel |
16 |
Kukorica, tejes |
131 |
Padlizsán (török paradicsom) |
27 |
Paradicsom |
23 |
Paraj (spenót) |
20 |
Patisszon (csillagtök) |
31 |
Petrezselyemgyökér |
30 |
Petrezselyem zöldje |
62 |
Póréhagyma |
38 |
Rebarbara |
17 |
Retek, hónapos |
15 |
Sárgarépa |
40 |
Sóska |
24 |
Spárga |
17 |
Sütőtök |
80 |
Torma |
80 |
Tök, főző (spárgatök) |
31 |
Uborka |
12 |
Vöröshagyma |
40 |
Zellergumó |
29 |
Zöldbab |
41 |
Zöldborsó |
90 |
Zöldpaprika |
20 |
|
|
|
|
|
GYORSFA- GYASZTOTT ZÖLDSÉG- ÉS FŐZELÉKFÉLÉK |
|
|
Bab, fejtett |
167 |
Bab, fejtett (előfőzött) |
160 |
Bab, sárga hüvelyes (zöld) |
30 |
Bab, zöld hüvelyes (zöld) |
26 |
Brokkoli |
29 |
Burgonyakocka |
69 |
Cukkíni |
12 |
Cukorborsó |
41 |
Fehér répa |
41 |
Fekete retek |
38 |
Gyalult tök |
16 |
Hagyma |
37 |
Kapor |
33 |
Karalábé |
27 |
Kukorica, morzsolt |
102 |
Paradicsompaprika (piros) |
30 |
Paradicsompaprika (sárga) |
27 |
Paradicsompaprika (zöld) |
24 |
Paradicsom és paprika (Iecsóhoz) |
33 |
Parajkrém |
23 |
Póréhagyma |
38 |
Sárgarépa |
52 |
Sóskakrém |
10 |
Szeletelt gomba (csiperke) |
16 |
Zeller |
25 |
Zöldborsó |
92 |
Zöldborsó (zsenge) |
77 |
Zöldpaprika |
20 |
Zöldpaprika (csípős) |
54 |
Zöld spárga |
26 |
|
|
|
|
| |
GYÜMÖLCSÖK |
|
|
Alma (jonatán)/db |
31 |
Ananász/100g |
53 |
Banán/db |
10 |
Birsalma/db |
42 |
Citrom/db |
27 |
Cukordinnye (sárga húsú)/100g |
40 |
Cukordinnye. (zöld húsú)/100g |
47 |
Cseresznye/100g |
63 |
Csipkebogyó, friss/100g |
5l |
Egres/100g |
39 |
Eper/100g |
49 |
Görögdinnye/100g |
29 |
Grépfrút/db |
36 |
Kajszibarack/db |
48 |
Kiwi/db |
52 |
Körte/db |
52 |
Mandarin/db |
45 |
Málna/100g |
29 |
Meggy/100g |
52 |
Narancs/db |
41 |
Naspolya/100g |
55 |
Nektarin/db |
49 |
Őszibarack/db |
41 |
Ribiszke, vörös/100g |
34 |
Ribiszke, fekete/100g |
48 |
Szamóca (földieper)/100g |
35 |
Szeder/100g |
33 |
Szilva (besztercei)/100g |
58 |
Szőlő/100g |
78 |
Vörös szilva/100g |
47 |
Zöld ringló/100g |
61 |
|
|
|
|
|
DÍÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK (100g/Kcal) |
|
|
Dió |
654 |
Földimogyoró |
609 |
Gesztenye |
167 |
Kesudió |
596 |
Kókuszdió, friss |
401 |
Mandula |
626 |
Mák |
537 |
Mogyoró |
690 |
Napraforgómag |
590 |
Paradió |
709 |
Pisztácia |
650 |
Tökmag |
623 |
|
|
|
|
|
ZSIRADÉKOK (100g/Kcal) |
|
|
Angolszalonna |
501 |
Császárhús (főtt) |
646 |
Kolozsvári szalonna |
642 |
Libazsír |
(921) |
Margarin (sütő) |
781 |
Margarin (Rama) |
737 |
Napraforgó-, tökmag-, szójaolaj |
928 |
Sertészsír |
928 |
Szalonna, csécsi |
811 |
Szalonna, füstölt |
716 |
Tepertő |
823 |
Teavaj |
746 |
Vaj, szendvics |
653 |
Vajkrém |
390 |
Zsírszalonna |
722 |
|
|
|
|
|
HÚSOK ÉS VÁGÓHÍDI TERMÉKEK, FRISS HÚSOK (100g/Kcal) |
|
|
Bárányhús, juhhús (sovány) |
200 |
Békacomb |
119 |
Birkahús, közepes |
316 |
Borjúhús |
123 |
Csiga, éti |
82 |
Csirke, comb |
136 |
Csirke, mell |
112 |
Fácán |
111 |
Fogoly |
97 |
Galamb |
130 |
Kacsahús, pecsenye |
191 |
Kagyló |
82 |
Libahús, hízott |
392 |
Libahús, pecsenye |
203 |
Marhahús, bélszín |
121 |
Marhahús, felsál |
249 |
Marhahús, hátszín, magas |
240 |
Marhahús, hátszín, lapos |
231 |
Marhahús, hátszín, puha |
249 |
Marhalapocka |
147 |
Marhaszegy |
263 |
Marhatarja |
140 |
Nyúlhús, házi |
162 |
Nyúlhús, vad |
106 |
Őzhús |
105 |
Pulykahús |
174 |
Rák |
77 |
Sertéscombszelet, -karaj |
163 |
Sertéscsülök |
337 |
Sertésdagadó |
441 |
Sertéslapocka |
295 |
Szarvashús |
123 |
Tyúkhús |
140 |
Vaddisznó, színhús |
112 |
Vadkacsahús |
124 |
|
|
|
|
|
BELSŐSÉGEK, HÚSIPARI ALAPANYAGOK (100g/Kcal) |
|
|
Borjú-, marhamáj |
129 |
Borjú-, marha-, ill. sertésvelő |
117 |
Csirkemáj |
128 |
Csontvelő |
849 |
Libamáj |
467 |
Marhavese |
142 |
Pacal |
168 |
Sertésmáj |
139 |
|
|
|
|
|
HÚSKÉSZÍTMÉ- NYEK (100g/Kcal) |
|
|
Baromfipárizsi |
238 |
Baromfivirsli |
198 |
Betétes kenőmájas |
334 |
Csabai csípős kolbász |
472 |
Csabai paprikás szalámi |
508 |
Csemege debreceni |
280 |
Disznósajt |
323 |
Extra kenőmájas |
324 |
Füstölt csemege disznósajt |
293 |
Füstölt parasztkolbász, szárazkolbász |
301 |
Füstölt parasztsonka |
378 |
Füstölt tarja, főtt |
203 |
Gépsonka |
157 |
Házi szárazkolbász |
511 |
Lecsókolbász |
281 |
Májas hurka |
307 |
Nyári szalámi |
298 |
Olasz felvágott, mortadella |
343 |
Pápai páros |
349 |
Párizsi, krinolin, szafaládé |
219 |
Pulykafelvágott |
154 |
Paprikás téliszalámi |
498 |
Téliszalámi |
532 |
Turista felvágott (lángolt) |
403 |
Vadász felvágott |
245 |
Véres hurka |
301 |
Virsli |
238 |
Zala felvágott |
253 |
|
|
|
|
|
|
HALAK ÉS HALKÉSZÍTMÉ- NYEK (100g/Kcal) |
|
|
Amur |
145 |
Angolna |
295 |
Balin |
124 |
Busa |
94 |
Fogas |
86 |
Füstölt angolna |
480 |
Halászlé |
30 |
Harcsa |
280 |
Heck |
89 |
Hering, göngyölt |
223 |
Hering, mustáros |
184 |
Hering, olajos |
382 |
Hering, paradicsomos |
217 |
Kaviár |
274 |
Keszeg |
77 |
Lazac |
213 |
Olajos hal (magyar) |
274 |
Pisztráng |
116 |
Ponty (nyurga) |
101 |
Ponty (tükör) |
146 |
Rácponty |
130 |
Szardínia, olajos |
292 |
Szegedi halpaprikás |
68 |
Tőkehal, filézett |
89 |
Tőkehalszelet, olajos |
275 |
|
|
|
|
|
TEJ ÉS TEJTERMÉKEK (1dl/Kcal) |
|
|
Tehéntej, homogénezett, pasztőrözött |
69 |
Tehéntej, részben fölözött (Zs.: 1,5%) |
50 |
Tej, kakaós (sovány) |
66 |
Tej, karamellás |
78 |
Tej, csokoládés |
72 |
|
|
|
|
|
FERMENTÁLT TEJTERMÉKEK (1dl/Kcal) |
|
|
Író |
38 |
Joghurt, gy | |
|