CSIRKE CSERÉPBEN, ZÖLDSÉGEKKEL
2005.05.22. 17:31
CSIRKE CSERÉPBEN, ZÖLDSÉGEKKEL
/Fogyókúrás recept/
- 4 db csirkecomb
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg karalábé
- 20 dkg zeller
- 20 dkg gomba
- 20 dkg kelbimbó
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg zöldpaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 dkg csökkentett zsírtartalmú margarin
- petrezselyemlevél
- só
- őrölt bors
- majoránna
- kömény
|
|
|
Elkészítése:
A lebőrözött csirkecombokat beszórjuk a fűszerekkel és kevés sóval. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és tetszőlegesen daraboljuk. A megmosott zöldhagymát és petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk és a zöldségekhez adjuk. Az előző nap vízbe áztatott római tál aljára tesszük az enyhén sózott zöldségkeverék felét. Ráfektetjük a csirkecombokat és margarindarabkákat szórunk rá. Beborítjuk a zöldségek másik felével és középmeleg sütőbe téve kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Energiatartalom: 370 kcal/fő
|