FOGYÓKÚRÁS SZÁRNYAS VITAMINTÁL
2005.05.22. 17:31
FOGYÓKÚRÁS SZÁRNYAS VITAMINTÁL
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg filézett hideg csirkesült vegyes testrészekből
- 2 db grapefruit
- 500 g cékla
- 250 g retek
- 200 g zöldbab
- 200 g barna rizs
- 200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl
Fűszerek:
- kevés só
- almaecet
- őrölt fehér bors
- őrölt kömény
- gyömbér
- bazsalikom
- tárkony
- snidling
- kurkuma
- fokhagyma
- vöröshagyma
- lestyán
- kukoricacsíra-olaj
- ecetes torma
|
|
![](http://www.vital.hu/images/recept/hrecept31.jpg) |
Elkészítése:
A csirkehúst a felsorolt fűszerekkel és sóval megszórjuk, kevés kukoricacsíra-olajjal bekenjük, megsütjük, majd kihűtjük. A grapefruitot cikkekre szedjük. A nyers céklát megreszeljük vagy felszeleteljük, megsózzuk, finomra vágott fokhagymával és őrölt fehérborssal ízesítjük, egy csepp almaecetet teszünk rá, kevés ecetes tormával összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölt. A zöldbabot kevés vízben vagy gőzben megpároljuk. Pároláshoz teszünk bele sót, gyömbért, bazsalikomot, tárkonyt. A barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük. Tálaláskor a tejfölös céklasalátát, a párolt zöldbabot, a reteksalátát a tányéron összerakjuk, a barnarizst snidlinggel megszórjuk, középre helyezzük a filézett hideg csirkesültet, a hús köré a grapefruit-cikkeket. Egy-két cikk levét rányomjuk a hideg csirkesültekre.
|