PULYKASZELET CUKKININ
2005.05.22. 17:32
PULYKASZELET CUKKININ
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet pulykahús (15-15 dkg)
- 1 kg apró cukkini
- 4 salottahagyma (apró hagyma)
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2, 5 dl forró csirkeleves (leveskockából)
- 3 késhegynyi fehér bors
- 2 evőkanál frissen vágott petrezselyem
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- fél citrom leve
- 1 teáskanál fűszersó
|
|
|
Elkészítése:
Elkészítési idő: 40 perc
A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük. Két evőkanál olajat felforrósítunk egy nagy serpenyőben, és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a cukkinit, és öt percig, fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk. Ráöntjük a csirkelevest, majd pirospaprikával és egy késhegynyi borssal fűszerezve, további tíz percig pároljuk, végül nyitott edényben addig kevergetjük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog.
A pulykaszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetjük, majd bedörzsöljük a megmaradt borssal. A maradék olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, és a hússzeletek mindkét oldalát két-három perc alatt barnára sütjük rajta. A zöldséget meghintjük a fűszersóval, meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük a petrezselyemmel. Ráfektetjük a szójaszósszal meglocsolt pulykaszeleteket.
Személyenként körülbelül 1800 kJ/430 kcal-t, 35g fehérjét, 25 g zsírt, és 18 g szénhidrátot tartalmaz.
|
|