Bazsalikomos töltött paradicsom
2005.05.22. 17:38
Bazsalikomos töltött paradicsom
- Hozzávalók:
6 közepes nagyságú paradicsom 1 nagy csokor összevagdalt snidling 2 tört fokhagymagerezd 2 ek citromlé 25 dkg sovány túró vagy ricotta sajt só bors zsemlemorzsa 2 ek reszelt parmezán jellegû sajt 1 kis csokor összavagdalt petrezselyem
- Elkészítés:
A sütõt 180 °C-ra bemelegítjük. A paradicsomok tetejérõl egy lapot levágunk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomokat üregükkel lefelé helyezzük, a kikapart belsejüket szûrõbe tesszük, hogy lecsöpögjenek. A bazsalikomot a snidlinggel, a fokhagymával és a citromlével jól összekeverjük majd belekeverjük a túrót és a paradicsombelsõket. Sóval, borssal ízesítjük. A fûszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, a zsemlemorzsával megszórjuk és 15-20 percig sütjük és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
|