Gomba tejfölös-sajtos mártásban
2005.05.22. 17:39
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
- Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 2 ek olaj 2 dl tej 2 dkg vaj 2 dkg liszt 25 dkg trappista sajt 1 dl tejföl só õrölt bors petrezselyem zöldje
- Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük.
A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk.
Lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadjuk a tejet, és sûrû masszát fõzünk belõle. A tûzrõl levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. Õrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Párolt rizst vagy fõtt tésztát kínálhatunk mellé.
|