Olasz töltött paradicsom
2005.05.22. 17:40
Olasz töltött paradicsom
- Hozzávalók:
paradicsom kapribogyó vagy felaprított olivabogyó esetleg 3 mm-es kockákra vágott csemege uborka zsemlemorzsa bőven só bors zúzott fokhagyma olaj (kb 1 dl) friss apróra vágott petrezselyem
- Elkészítés:
A paradicsomokat keresztben elvágjuk és a belsejüket kiskanállal kiemeljük. A magokat és a levet megmentve tálba tesszük, ehhez keverjük a zúzott fokhagymát, olajat, az éppen otthon megtalálható olivabogyó vagy ubi darabkákat a fűszereket, (só, bors, petrezselyem) és jó sok zsemlemorzsát, valamint annyi olajat, amennyit felvesz. A massza ne legyen sem száraz sem folyós.
Ezt a masszát tesszük bele a paradicsomba (púposra belenyomjuk). Sütőben megsütjük.
|