Vegetáriánus töltött palacsinta gombamártással
2005.05.22. 17:42
Vegetáriánus töltött palacsinta gombamártással
- Hozzávalók:
8 db üres palacsinta tészta 15 + 15 dkg gomba 15 dkg zöldborsó 2 dl besamelmártás só és õrölt bors liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz étolaj a kisütéshez 2 dl tejföl 5 dkg trapista sajt 1 evõkanál liszt 1 kis fej vöröshagyma
- Elkészítés:
A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés étolajban feltesszük pirítani, beletesszük a gombának a felét, kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük és puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk a gombamártást. A gomba másik felét a zöldborsóval olajon megpirítjuk, és nagyonkevés vízzel fedõ alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a besamelmártást és 5 dkg reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük.
Betöltjük a palacsinta tésztát, összehajtogatjuk, hogy ne follyon ki a töltelék, bepanírozzuk és forró olajban megsütjük. Az elõre elkészített gombamártással tálaljuk.
|