|
Menü |
|
| |
|
|
|
Kínai konyha |
|
Citromos csirkesült
2005.05.23. 15:35
|
Citromos csirkesült | |
Hozzávalók:
Egy csirkemell
Három zöldhagyma
Egy kisebb gyömbérgyökér
Két evõkanál szójamártás
Két evõkanál olaj
Egy kisebb zellergumó vagy szárított paszternák
Két evõkanál cherry
Egy zöldpaprika
Két citrom reszelt héja
Korianderlevél vagy fodros petrezselyem
Valamilyen zöldköret (borsó, zöldbab, saláta stb.)
Három gombafej, csíkokra vágva Elõkészítés: a csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk. A hagymát ujjnyi darabokra, a paprikát csíkokra vágjuk. A gyömbérgyökeret lereszeljük, a zellert szeletbe vágjuk (ha paszternákot használunk, azt negyed órán át áztatjuk). A cherryt, hagymát és gyömbért összekeverjük, a csirkét ebben a páclében marináljuk negyed órán át. Fõzés: a forró olajban megsütjük a zellert, a gombát és a zöldpaprikát. Hozzáadjuk a csirkét, amikor kis színt kapott, ráöntjük a marinádot is. Három perc után hozzáadjuk a szójamártást és a reszelt citromhéjat is. Tálaláskor a zöldségfélékkel, fodros petrezselyemmel és retekvirággal díszítjük. Az utóbbit úgy készítjük, hogy a piros retket a hegyesebbik élén virágot formázva bevagdossuk, majd jeges vízbe tesszük, s ettõl valósággal kinyílik. |
|
| |
|
|