|
Menü |
|
| |
|
|
|
Kínai konyha |
|
Grillcsirke Tö Csou módra
2005.05.23. 15:37
Grillcsirke Tö Csou módra | |
Hozzávalók:
1500g csirke bõrével,
20g szegfûszeg,
30g ánizskapor,
40g kassziakéreg (elhagyható),
20g snidling,
25g felvágott gyömbér,
1g csípõs paprika,
100g rizsbor,
10g só,
100g világos szójaszósz,
5g ötízû por,
2000g erõleves,
25g malátacukor,
Mogyoróolaj a sütéshez (más olaj is jó),
10g szezámolaj. Elkészítés: Mossuk meg a csirkét. Vágjuk le a körmeit. Keresztezzük a szárnyakat, és a nyakon lévõ nyílásnál rögzítsük. Keresztezzük a lábakat is, hogy túlérjenek a far-részen. Vizezzük fel a malátacukrot (egy rész cukorhoz három rész víz arányban), és kenjük be vele a csirkét. Süssük ki forró olajban, amíg aranybarna lesz. Teygük egy agyagedénybe a csirkét, adjuk hozzá az erõlevest, a sót, a szójaszószt, és az ötízû port, majd forraljuk fel az egészet. Szedjük le a habját. Egy tálban gyûjtsük össze, és adjuk hozzá a szegfûszeget, az ánizskaprot, a kassziakérget, a snidlinget, a gyömbért, és a csípõs paprikát, majd pároljuk kis lángon. Amikor a hús megpuhult vegyük ki az edénybõl, és tegyük egy tálra. Locsoljuk meg szezámolajjal, és tálaljuk. |
|
| |
|
|