|
Menü |
|
| |
|
|
|
Kínai konyha |
|
Kínai rántott csirke
2005.05.23. 15:37
|
Hozzávalók:
Négy csirkecomb
Két zöldhagyma
Két evõkanál szójamártás
Egy evõkanál cherry, vagy másfajta szesz
Bors
Négy evõkanál kukoricaliszt
Olaj a sütéshez Elõkészítés: Õsszekeverjük a szóját, a cherryt és a borsot. A csirkecombokat ebben a lében pácoljuk fél órán át. A hagymából virágokat vágunk ki. Ez úgy történik, hogy a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, majd hossztengelye mentén két-három centi mélységben többször bevágjuk. Ettõl a hagymaszár kissé virágszrûen szétnyílik. Ha most fél órára jeges vízbe tesszük, akkor ezek a száracskák teljesen szétnyílnak, s a hagymából liliomszerû virág lesz. Fõzés: A csirkét kivesszük a pácból, alaposan megforgatjuk a kukoricalisztben (ha nem elég, tehetünk még), és forró olajban kisütjük. Magyarosan ezt kirántásnak hívják, Kínában mélysütésnek. A hagymavirágokkal díszítve szervírozzuk. |
|
| |
|
|